https://www.pentapostagma.gr/kosmos/6984275_gallia-india-enonontai-kata-toyrkias-pakistan
——————————————————————————————————————-
ΗΕλλάς έχει μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά της και πρέπει να το εκμεταλλευθεί άμεσα. Όπως σας έχει αναφέρει το Πενταπόσταγμα, Τουρκία και Πακιστάν συνεργάζονται σε όλους τους τομείς, ενώ μπορεί να δούμε μέχρι και την Τουρκία να αποκτά πυρηνικά.
Αυτομάτα, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, η χώρα μας θα βρεθεί στο στόχαστρο των τουρκικών βαλλιστικών πυραύλων, οι οποίοι θα έχουν ”πάνω” τους μέχρι και πυρηνικά.
Πως συμπεριφέρεται όμως η Αθήνα μπροστά σε αυτές τις καταστάσεις; Απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις. Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, Γαλλία και Ινδία κλείνουν συμφωνίες, οι οποίες έχουν γεωπολιτικές προεκτάσεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Hindustan Times, το Παρίσι προσέφερε στο Νέο Δελχί, την κατά 100% μεταφορά της γραμμής συναρμολόγησης του ελικοπτέρου Panther (ΑS565) που είναι η στρατιωτική έκδοση του δικινητήριου επιτυχημένου Dauphin.
αράλληλα οι Γάλλοι προσέφεραν και την κατά 70% μεταφορά της γραμμής συναρμολόγησης του μαχητικού Rafale εκεί! Η γαλλική προσφορά κατατέθηκε στο πλαίσιο του 34ου Συνεδρίου Γαλλοϊνδικού στρατηγικού διαλόγου.
Όλα αυτά, την στιγμή, που η Γαλλία, έχει διακόψει την υποστήριξη των παλαιών μαχητικών Mirage καθώς και των υποβρυχίων Augusta του Πακιστάν, μετά από σειρά επιθετικών δηλώσεων του Πακιστανού πρωθυπουργού Imran Khan κατά του Εμμανουέλ Μακρόν. Το Πακιστάν είχε ζητήσει να αναβαθμιστούν και τα υποβρύχια της κατηγορίας Augusta 90B με ανεξάρτητα συστήματα πρόωσης (AIP), αλλά βρήκε ”τοίχο” από το Παρίσι!
Η Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν διαθέτει περίπου 150 μαχητικά αεροσκάφη Mirage που κατασκευάζονται από τη γαλλική εταιρεία Dassault Aviation και το ναυτικό της έχει τρία υποβρύχια Aυgθsta 90B: Tο Khalid, το Saad και το Hamza.
Η απόφαση της Γαλλίας να μην αναβαθμίσει τα μαχητικά αεροσκάφη και τα υποβρύχια θα χτυπήσει σκληρά τις αμυντικές δυνάμεις του Πακιστάν αλλά και την κυβέρνηση, η οποία διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Ερντογάν.
Oι Τούρκοι ετοιμάζουν πυρετωδώς εδώ και μεγάλο διάστημα τον δικό τους αμυντικό άξονα στην περιοχή της Α.Μεσογείου απέναντι σε (Ελλάδα-Αίγυπτο-Κύπρο) με χώρες που έχουν την ίδια θρησκεία και κυρίως συμφέροντα.
Το Πακιστάν ήταν η δεύτερη χώρα σε αυτό το σχέδιο, καθώς Άγκυρα και Ισλαμπαμπάντ ετοιμάζουν μόνιμη παρουσία μονάδων επιφανείας και αεροσκαφών του πακιστανικού ΠΝ στην τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”, με την οποία ο Ερντογάν ευελπιστεί να υφαρπάξει θαλάσσια οικόπεδα από Ελλάδα και λοιπές χώρες.
————————-