https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/7037068_presarei-gia-tis-fregates-i-lockheed-martin-antirosika
——-
Εποχές νέου ψυχρού πολέμου διανύουμε όπως όλα δείχνουν μετά και την χθεσινή συμφωνία-"βόμβα" ΗΠΑ, Αυστραλίας και Βρετανίας στον Ειρηνικό κατά της επεκτατικής Κίνας, αυτή την φορά στην Α.Μεσόγειο, ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία και Τουρκία, με την Ελλάδα να είναι στην “μέση” όπως πάντα.
“Η Ελλάδα ζήτησε μια λύση για τον εκσυγχρονισμό του επιφανειακού στόλου της εν μέσω αυξήσεων της παρουσίας ρωσικών υποβρυχίων στη Μεσόγειο Θάλασσα, μετανάστευσης από την Αφρική και έντασης με τη γειτονική Τουρκία”, αναφέρει το μεγαλύτερο αμυντικό πρακτορείο ειδήσεων του κόσμου, το defensenews και σίγουρα γνωρίζει πολλά παραπάνω.
Δεν είναι καθόλου τυχαία η αναβάθμιση της αμερικανικής βάσης της Σούδας, αλλά και οι προτάσεις για ενδιάμεση λύση τύπου Ticonderoga, αφού όλα δείχνουν ότι το ελληνικό πολεμικό ναυτικό θα έχει διττή αποστολή που θα αφορά, τόσο την “αυτόνομη” από το ΝΑΤΟ πλέον, Τουρκία, όσο και την ρωσική αναβαθμισμένη ναυτική παρουσία στην Α.Μεσόγειο που αποτελεί πλέον απειλή για την δύση.
Με λίγα λόγια στο ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα έχει εισέλθει εκτός της Τουρκίας και ο ρωσικός ναυτικός παράγοντας, δια μέσω της Ουάσιγκτον.
Η Lockheed Martin,μαζί με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, με την οποία η εταιρεία έχει συνδυάσει την επίσημη προσφορά των Ηνωμένων Πολιτειών στο ελληνικό διαγωνισμό, πιστεύει ότι έχει μια κερδοφόρα λύση θα ήταν η υιοθέτηση του συστήματος Aegis Combat System, που θα συνέδεε τις νέες φρεγάτες με τον υπόλοιπο ελληνικό στόλο, δημιουργώντας ένα δίκτυο.
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Lockheed Martin για συστήματα ναυτικής μάχης και πυραυλικής άμυνας, δήλωσε σε συνέντευξή του προ μηνών, ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας βασίζονται στην ανάγκη για βελτιωμένο ανθυποβρυχιακό πόλεμο και διευρυμένες δυνατότητες αεράμυνας περιοχής.
Το πλοίο θα περιλαμβάνει διασύνδεση με Link 16, Link 22 και Tactical Common Data Link, επιτρέποντάς του να συνδεθεί μέσω δικτύου με τον υπόλοιπο ελληνικό στόλο”, δήλωσε ο DePietro.
Ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας διασύνδεσης σε ένα δίκτυο με τα υπόλοιπα υπάρχοντα και μελλοντικά αεροσκάφη και οπλικά συστήματα της Ελλάδας (εννοεί F-35) δίνοντας τεράστιες δυνατότητες στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.
Η απόφαση για την αγορά των ελληνικών φρεγατών πλησιάζει στο τέλος της, αλλά τονίζουμε ότι ανεξάρτητα του αποτελέσματος της, δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε το περίγυρο και τις εξελίξεις που έχουν πλέον αλλάξει δραματικά και στην περιοχή μας, επηρεάζοντας όλα τα μελλοντικά γεγονότα.
———-
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
https://www.pentapostagma.gr/
—————–
#ΦΡΕΓΑΤΕΣ
#ΠΟΛΕΜΙΚΟΝΑΥΤΙΚΟ