https://www.pentapostagma.gr/kosmos/rosia/7049819_sidiroyn-parapetasma-orgi-stin-mosha-apo-ta-germanika-tethorakismena-se
———–
Με αφορμή την εικόνα γερμανικών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και Γερμανών πάνοπλων στρατιωτών σε τρένο στην πολωνική πόλη Olsztyn, με προορισμό την Λετονία, έχουμε σφοδρή αντίδραση Ρώσων ειδικών που μιλούν για σχέδιο του ΝΑΤΟ κατά της Μόσχας, ανεβάζοντας ακόμα πιο πολύ την ήδη τεταμένη κατάσταση στην περιοχή .
Ειδικοί εντόπισαν την μονάδα γερμανικού αυτοκινούμενου πυροβολικού με PzH 2000, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Fuchs και μεγάλο αριθμό βοηθητικού στρατιωτικού εξοπλισμού: οχήματα φόρτωσης κ.λπ.
Ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός Alexander Mikhailovsky, σύμβουλος στο ρωσικό υπουργείο άμυνας, ανέφερε ότι η Γερμανία στέλνει στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη ως μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, γεγονός που θα επιφέρει σχεδόν σίγουρα την παρουσία ακόμα μεγαλύτερων ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας.
“Υποθέτω ότι οι γερμανικές φάλαγγες τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης οδεύουν στις ασκήσεις του NATO με την επωνυμία “Iron Wolf”, που θα διεξαχθούν στη Λετονία, αλλιώς πάνε για να βοηθήσουν τους Πολωνούς έχοντας όμως στόχο την Ρωσία.
Δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά η συμμαχία κινείται ουσιαστικά κατά της Ρωσίας, όπως όλες οι δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και στις χώρες της Βαλτικής.
Πρόσφατα, οι δυτικοί εξέτασαν ενέργειες κατά της Λευκορωσίας, ενώ έχουμε τακτικές πτήσεις αναγνωριστικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ, μεταφορά στρατευμάτων, και συνεχής συσσώρευση δυνάμεων, και όλα αυτά είναι μέρος του μεγάλου σχεδίου.
Δεν πρόκειται όπως φαίνεται στη φωτογραφία ( γερμανικά τεθωρακισμένα) για αποστολή στρατευμάτων λόγω της μεταναστευτική κρίσης στα πολωνικά σύνορα.
Αν ήταν, τότε θα περίμενε κανείς την αποστολή αστυνομικών δυνάμεων, συνοριοφυλάκων, εξοπλισμού για να διαλύσει τις ταραχές και όχι πολεμικού υλικού.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση το εφάρμοσε αυτό το σχέδιο όταν υπήρξε όξυνση στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας. Στη συνέχεια, η Αυστρία, η Βουλγαρία και πολλές άλλες χώρες έστειλαν συνοριοφύλακες και όχι στρατιώτες.
Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία διστάζει να αποκτήσει τη φήμη μιας χώρας που επιτίθεται σε ανυπεράσπιστους μετανάστες.Ως εκ τούτου, οι Γερμανοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα στρατεύματα για να δείξουν την αποφασιστικότητά τους στον Λουκασένκο.
Εμείς παρατηρούμε την όλη κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τους συμμάχους μας”, κατέληξε ο ίδιος.
Στην Ρωσία, είναι πολύ ευαίσθητοι με την παρουσία γερμανικών δυνάμεων κοντά στα ρωσικά σύνορα, λόγω της ιστορικής μνήμης του 1941.
Αυτό που φοβούνται οι Ρώσοι και ο Πούτιν, είναι η αντίδραση της νέας γερμανικής κυβέρνησης, η οποία όπως όλα δείχνουν ( αν και δεν έχει συσταθεί) κινείται ενάντια στην Μόσχα σε σχέση με την κυβέρνηση Μέρκελ.
Οι Ρώσοι μιλούν για σχηματισμούς της Bundeswehr ( γερμανικός στρατός) να έχουν εντοπιστεί λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Λευκορωσία.
Οι ίδιες πηγές μιλούν για “σχέδια της πολωνικής κυβέρνησης” που αφορούν την δημιουργία μιας σειράς νέων στρατιωτικών βάσεων στα σύνορα με τη Λευκορωσία.
Οι κυβερνήσεις της Πολωνίας και της Γερμανίας κατηγορούν την Λευκορωσία ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην περιοχή, χρησιμοποιώντας τη μεταναστευτική κρίση ως τρόπο πολιτικής πίεσης.
Το Βερολίνο πρότεινε βοήθεια στην Βαρσοβία – ”καμπανάκι” από τον Αρχηγό των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων
Η Γερμανία έχει προτείνει τη θέσπιση κοινών συνοριακών περιπολιών με την Πολωνία για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της αύξησης της παράνομης μετανάστευσης από τη Λευκορωσία.
Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ πρότεινε ότι μια «σημαντική» αύξηση της υποστήριξης στην πολωνική πλευρά των συνόρων θα μπορούσε να εντοπίσει παράνομες διελεύσεις και να συλλάβει λαθρέμπορους.
Ο Γερμανός υπουργός ανακοίνωσε ότι έστειλε τις προτάσεις αυτές στον Πολωνό ομόλογό του Μαριούζ Καμίνσκι. Όμως ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι κανείς δεν είχε καμία πρόθεση να κλείσει τα σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Πολωνίας.
Από την πλευρά του, ο Αρχηγός των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Sir Nick Carter, ανέφερε πως «Υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να ξεσπάσει ένας τυχαίος πόλεμος μεταξύ Δύσης και Ρωσίας από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, με πολλά από τα παραδοσιακά διπλωματικά εργαλεία να μην είναι πλέον διαθέσιμα»,
Η κατάσταση μυρίζει “μπαρούτι” σε κάθε περίπτωση και όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοικτά.
—————–
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
https://www.pentapostagma.gr/
—————–
#ΡΩΣΙΑ
#ΓΕΡΜΑΝΙΑ
—————–
For copyright matters please contact us at: [email protected]