https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7048457_anarpasto-rosiko-pyrayliko-systima-aeramynas-buk-m2e-meta-tis
———–
Ηπροβολή της Στρατιωτικο- τεχνικής συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Ουκρανίας είναι συνεχής και έντονη ότι αναπτύσσεται με επιτυχία. Αυτό μπορεί να κριθεί από τις πληροφορίες που λαμβάνονται και από τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη.
Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκε ότι τα μεγαλύτερα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης και κρούσης μεγάλου υψόμετρου Bayraktar Akıncı, θα λάβουν ουκρανικούς κινητήρες. Αυτό υποδεικνύεται από τη σύμβαση αριθ. μετά τον Ακαδημαϊκό A. G. Ivchenko "(μέρος του SC" Ukroboronprom ").
Σύμφωνα με το έγγραφο, η καθορισμένη ZMKB Progress παρήγγειλε προϊόντα για κινητήρες στροβιλοκινητήρων αεροσκαφών από την Motor Sich PJSC για συνολικά 7,092 εκατομμύρια δολάρια ή 193,54 εκατομμύρια UAH. Μέχρι το τέλος του 2022, η Motor Sich PJSC θα προμηθεύσει τον πελάτη με 30 σετ ανταλλακτικών και μονάδων συναρμολόγησης για τον κινητήρα AI-450S για την ολοκλήρωση των κινητήρων AI-450T στα 236 χιλιάδες δολάρια ή 6,45 εκατομμύρια UAH ανά σετ. Η προκαταβολή του 40% πρέπει να ληφθεί έως τις 12 Νοεμβρίου 2021.
Δεν υπάρχει σχεδόν καμία αμφιβολία, ότι αυτοί οι 30 κινητήρες AI-450T έχουν σχεδιαστεί για τουρκικά UAV Akinci. Τα τελευταία τρία χρόνια, η Progress ZMKB προμήθευσε την τουρκική πλευρά με 20 τέτοιες μονάδες ισχύος (4 το 2018, 6 το 2019 και 10 το 2020) για δείγματα drone προπαραγωγής.
Έτσι, το συμπέρασμα υποδηλώνει ότι οι Τούρκοι παρήγγειλαν μια νέα, μεγαλύτερη παρτίδα κινητήρων για τις επόμενες 15 μονάδες τους Akinci (ζεύγος κινητήρων σε ένα UAV). Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, καθώς στα τέλη Ιουλίου, ο επικεφαλής της τουρκικής εταιρείας Bayrak Makina, Khalyuk Bayraktar, δήλωσε ότι «όλος ο εξοπλισμός που θα παραχθεί στην το εγγύς μέλλον θα είναι εξοπλισμένο με κινητήρες Ουκρανικής κατασκευής».
Να προστεθεί ότι στις αρχές Ιουλίου, η τουρκική εταιρεία TAI υπέγραψε συμβόλαιο με την Motor Sich PJSC για την προμήθεια κινητήρων TV3-117 για το βαρύ μαχητικό ελικόπτερο T-929 ATAR-2, το οποίο πρόκειται να απογειωθεί το 2023.
Η Τουρκία εργάζεται για να αναπτύξει τις εγχώριες αμυντικές της ικανότητες εδώ και αρκετό καιρό. Αρκετά τοπικά κατασκευασμένα συστήματα αεράμυνας, αναμένεται να τεθούν σε υπηρεσία στον τουρκικό στρατό τα επόμενα χρόνια.
Όμως αυτό που αποκρύπτεται από την Τουρκία επιμελώς, είναι ότι μετά την ήττα του τουρκικού UAV Bayraktar TB2 στη Συρία και τη Λιβύη, άγνωστες χώρες απέκτησαν 26 τάγματα του Ρωσικού πυραυλικού συστήματος αεράμυνας Buk-M2E.
Η επιτυχία της χρήσης των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Buk-M2E ενάντια στα «άτρωτα» τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα επίθεσης Bayraktar TB2, έκανε θραύση στην αγορά όπλων. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, μόνο το 2020, μετά την καταστροφική καταστροφή τουρκικών UAV στη Συρία και στη συνέχεια στη Λιβύη, η Ρωσία υπέγραψε συμβόλαια για την προμήθεια 26 ταγμάτων του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας Buk-M2E.
«Από το 2020, εξήχθησαν 26 τμήματα του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας Buk-M2E» , αναφέρει το "Telegram" .
Νωρίτερα, υπήρχαν πληροφορίες ότι η ζήτηση για ρωσικά συγκροτήματα αυξήθηκε αφού εγκαταστάθηκαν επιτυχώς στη Συρία, επιπλέον, αυτή η ίδια η αραβική δημοκρατία πιθανότατα έγινε επίσης ένας από τους αγοραστές, καθώς τα σχετικά φθηνά συγκροτήματα δικαιολόγησαν πλήρως τον σκοπό τους. Επιπλέον, υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι αρκετά τμήματα του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας Buk-M2E, παραδόθηκαν στην Αρμενία μετά το τέλος της σύγκρουσης στο Καραμπάχ.
Σύμφωνα με τον συριακό στρατό και τους εκπροσώπους του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, τουλάχιστον 2 τουρκικής κατασκευής drones καταστράφηκαν με τη βοήθεια του συστήματος αεράμυνας Buk-M28E, συμπεριλαμβανομένων των Bayraktar TB2, ANKA-S και άλλων.
Δεδομένου του γεγονότος, ότι σήμερα είναι ένα από τα πιο φθηνά και αποτελεσματικά συστήματα για την καταπολέμηση εχθρικών αεροσκαφών, πυραύλων κρουζ και drones, ο αριθμός των παραδόσεων αυτών των όπλων σε άλλες χώρες θα συνεχίσει να αυξάνεται.
—————–
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
https://www.pentapostagma.gr/
—————–
#ΤΟΥΡΚΙΑ
#ΡΩΣΙΑ
#ΟΥΚΡΑΝΙΑ
————–