Θάνος Καμήλαλης και Κωνσταντίνος Πουλής σχολιάζουν τα ευρήματα της μελέτης των καθηγητών Θ.Λύτρα-Σ.Τσιόδρα για τους θανάτους που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί στο δεύτερο κύμα.
Tatiana Bolari / POOL / SOOC
Διαβάστε αναλυτικά: https://thepressproject.gr/meleti-me-ypografi-tsiodra-apokalyptei-thanatous-pou-tha-borousan-na-eichan-apofefchthei/
Aποκαλυπτική για το πώς η πίεση στο ανοχύρωτο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη Εθνικό Σύστημα Υγείας προκάλεσε πολλές εκατοντάδες θανάτους που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί κατά την περίπου του δεύτερου και ατέλειωτου lockdown, είναι η μελέτη που δημοσιεύουν ο Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με τον επιδημιολόγο Θεόδωρο Λύτρα, καθηγητή Δημόσιας Υγείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εκτός από το συμπέρασμα πως όσο περισσότερο αυξάνονται οι διασωληνωμένοι, πέρα από ένα όριο, τόσο περισσότερο μειώνονται οι πιθανότητες επιβίωσης τον ασθενών, η μελέτη καταδεικνύει μία κραυγαλέα ανισότητα μεταξύ Αττικής και Περιφέρειας, όσον αφορά την υγειονομική περίθαλψη. Η θνητότητα στη Θεσσαλονίκη ήταν 35% αυξημένη, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα εκτός Αττικής στο 40%. Η μελέτη είναι εν γνώσει του Κυριάκου Μητσοτάκη, «άμεσα και επανειλημμένα» από το καλοκαίρι και έρχεται στη δημοσιότητα μετά από ένα ακόμα θλιβερό ρεκόρ, με 130 θανάτους από Covid την Τρίτη.