https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7053559_gallika-mme-anadolu-den-tha-metaferei-drone-para-mono-elikoptera-se-deini-thesi-i
————-
Σύμφωνα με γαλλικές πηγές,οι οποίες έχουν σαφή γνώση του θέματος, το τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο Αναντολού δεν θα μεταφέρει τελικά ούτε τα περιβόητα νέα UAV BAYRAKTAR TB3, αφού η τουρκική αμυντική βιομηχανία δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει ούτε ε αυτό το σχέδιο, λόγω εμπάργκο της δύσης.
Όλες οι δυτικές εταιρείες που θα τροφοδοτούσαν με κρίσιμα συστήματα το νέο τουρκικό BAYRAKTAR TB3, έχουν κηρύξει εμπάργκο στην τουρκική αμυντική βιομηχανία, η οποία δεν είναι σε θέση να το κατασκευάσει, παρά τις αντίθετες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.
Η ακύρωση των αεροσκαφών F-35B με δυνατότητα καθέτου απογειώσης/προσγείωσης με σύστημα STOVL, ( όπως και τα F-35A), ανάγκασε αρχικά την Άγκυρα να αλλάξει τον σχεδιασμό της, για την δημιουργία ενός αεροπλανοφόρου που θα μεταφέρει εξοπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.
Τώρα το μαζικό εμπάργκο της δύσης σε ακόμα περισσότερα κρίσιμα υποσυστήματα, αναγκάζει την τουρκική αμυντική βιομηχανία και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε νέα αναδίπλωση, η οποία αφορά την τοποθέτηση ελικοπτέρων στο τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο στα πρότυπα του αιγυπτιακού, ότι και να δηλώνουν οι Τούρκοι.
Άλλωστε και ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός άμυνας τόνισε ότι “δεν μπορούμε να πετάξουμε drone που αγοράσαμε χθες”, περιγράφοντας ουσιαστικά ένα ιδιότυπο lock down στην τουρκική αμυντική βιομηχανία.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ούτε το Ισραήλ βλέπει με καλό μάτι την παρουσία του τουρκικού αεροπλανοφόρου στην Α.Μεσόγειο, πόσο μάλλον τον εξοπλισμό του είτε με F-35B, είτε με UAV BAYRAKTAR TB3.
Η Τουρκία θέλει το σκάφος αυτό, για να προβάλει ισχύ στην περιοχή μας, προκαλώντας ωμά τις χώρες της περιοχής κατά την διάρκεια κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου East Med.
Τούρκος εμπειρογνώμονας του ΝΑΤΟ μάλιστα, προειδοποίησε για περαιτέρω κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία για τους πυραύλους S-400, οι οποίες σύμφωνα με πολλούς θα “γονατίσουν” στην κυριολεξία την τουρκική αμυντική βιομηχανία “μπλοκάροντας” όλα τα προγράμματα.
Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Γερμανικό Fund Marshall, ο Tacan Ildem, μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του ΝΑΤΟ και σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τόνισε τη σημασία που έχει για τις χώρες της συμμαχίας να μοιράζονται στρατιωτική τεχνολογία «έτσι ώστε αν μεμονωμένοι σύμμαχοι αρνούνταν αυτές τις τεχνολογίες δεν θα εξέρχονταν από το σύστημα τροφοδοσίας του ΝΑΤΟ".
Οι Τούρκοι θα πληρώσουν το τίμημα της αλαζονείας τους και σε αυτόν τον τομέα, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι οι ΗΠΑ διέκοψαν απότομα την ραγδαία ομολογουμένως άνοδο της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, διαφορετικά τι θα γίνονταν οι υπόλοιποι.
Ο τρομακτικός τζίρος και τα υπόγεια συμφέροντα που διακυβεύονται σε αυτόν τον τομέα δεν είναι μόνο απλά τεράστιος, αλλά καθοδηγεί και τις πολιτικές και άλλες εξελίξεις στον πλανήτη μας.
Το ποιος πουλάει σε ποιόν αμυντικά προϊόντα αιχμής είναι από πριν “κανονισμένο”και οι Τούρκοι απλά τώρα το κατανόησαν καλά, όπως δυστυχώς έκαναν και οι Γιουγκοσλάβοι το 1999 με τον πόλεμο του Κοσσόβου όταν χτυπήθηκαν όλες οι μονάδες παραγωγής όπλων τους.
—————–
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
https://www.pentapostagma.gr/
—————–
For copyright matters please contact us at: [email protected]
—————-