Όταν οι Ρώσοι αισθανθούν ότι ολοκλήρωσαν επιτυχώς αυτή τη μάχη, θα έχουν ολοκληρώσει μια χερσαία γέφυρα από τη Ρωσία στην Κριμαία και θα το δουν αυτό ως μια μεγάλη στρατηγική επιτυχία
https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7084651_giati-i-marioypoli-kai-i-periohi-toy-ntonmpas-ehoyn-simasia-gia
———-
ΗΜαριούπολη έχει γίνει η πιο βαριά βομβαρδισμένη και κατεστραμμένη πόλη στον πόλεμο της Ουκρανίας με τη Ρωσία, έχοντας υποστεί το κύριο βάρος των συνεχιζόμενων ρωσικών επιθέσεων. Είναι το κλειδί για τη στρατιωτική εκστρατεία της Μόσχας στην Ουκρανία.
Η αναγνώριση από τη Ρωσία των αυτονομιστικών Δημοκρατιών Ντόνετσκ και Λουχάνσκ της Ουκρανίας στα ανατολικά της χώρας, ήταν ο πρόδρομος της εισβολής του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου και, όλο και περισσότερο, ο πρωταρχικός εδαφικός στόχος και αιτιολόγηση.
Δυτικοί αξιωματούχοι αντέδρασαν, επιβάλλοντας στη Μόσχα μερικές από τις πιο βαριές κυρώσεις στη σύγχρονη ιστορία, θέτοντας την ανατολική Ουκρανία στο επίκεντρο μιας από τις μεγαλύτερες κρίσεις ασφαλείας της Ευρώπης από τον Ψυχρό Πόλεμο.
Μετά την απομάκρυνση του Γιανουκόβιτς το 2014, την οποία η Ρωσία θεώρησε ως πραξικόπημα υποστηριζόμενο από τη Δύση, ο Πούτιν έστειλε στρατεύματα (χωρίς διακριτικά) για να προσαρτήσουν την Κριμαία, μια χερσόνησο που προεξείχε στη Μαύρη Θάλασσα από την ουκρανική ηπειρωτική χώρα, χωρίς να εκτοξευθεί πυροβολισμός. Οι αντίπαλοι της νέας φιλοδυτικής κυβέρνησης στο Κίεβο, προσπάθησαν να μιμηθούν αυτήν την επιτυχία παίρνοντας τον έλεγχο σε πόλεις στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ουκρανίας.
Ο Πούτιν έχει ξεκαθαρίσει τουλάχιστον από το 2007 ότι, δεν αποδέχεται την αρχιτεκτονική ασφάλειας της Ευρώπης μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, την οποία κυριαρχούσαν οι ΗΠΑ. Έκτοτε, προσπάθησε να δημιουργήσει μια σφαίρα επιρροής για τη Μόσχα στον πρώην σοβιετικό χώρο, ωθώντας τις προσπάθειες των γειτόνων της Ρωσίας να ενταχθούν ή να συνδεθούν με τον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου ή, αργότερα, την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα αυτονομιστικά εδάφη έχουν εν μέρει αξία για τη Ρωσία για τη διαταραχή που προκαλούν στην Ουκρανία, κόβοντας βασικούς μεταφορικούς συνδέσμους και αλυσίδες εφοδιασμού. Οι περιοχές παράγουν άνθρακα και φιλοξενούν ορισμένα σημαντικά εργοστάσια, αλλά η οικονομία έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό, με τη σύγκρουση να αφήνει περίπου 14.000 νεκρούς, μόλις την περίοδο μεταξύ του 2014 και της έναρξης της πιο πρόσφατης εισβολής του Πούτιν.
Για τον Πρόεδρο Πούτιν, για τον οποίο αυτός ο πόλεμος φαίνεται να είναι προσωπικός, όλα αυτά έχουν ιστορική σημασία. Θεωρεί ότι η ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας, ανήκει σε κάτι που ονομάζεται Novorossiya (Νέα Ρωσία), ρωσικά εδάφη που χρονολογούνται από την αυτοκρατορία του 18ου αιώνα.