Tα περίφημα Javelins δεν είναι σε καμία περίπτωση τα πιο πρόσφατα αντιαρματικά συστήματα, αφού βρίσκονται σε υπηρεσία από το 1998, σχεδόν 30 χρόνια
https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7083726_xefortonontai-skoypidia-mystiko-noima-tis-antlisis-toy-kieboy-me
————–
Κεφάλαια:
0:00 – Εισαγωγή
0:11 – Είδηση
3:15 – Αποφώνηση
Αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πρόσθετες στρατιωτικές προμήθειες αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο. «Παρά όλες τις συζητήσεις για αλληλεγγύη με το Κίεβο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, που προμηθεύουν όπλα στον ουκρανικό στρατό, επιδιώκουν το δικό τους αρκετά πρακτικό συμφέρον», αναφέρει το politika.ru.
Ο Αντιστράτηγος Γιούρι Ζντάνοφ, Πρόεδρος της Πανρωσικής Αστυνομικής Ένωσης, Διδάκτωρ Νομικής, Επίτιμος Δικηγόρος της Ρωσίας, λέει πώς η Δύση στην Ουκρανία απορρίπτει παλιά όπλα και δοκιμάζει νέα.
«Είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, διοχετεύουν όπλα και χρήματα στην Ουκρανία για να παρατείνουν τη σύγκρουσή της με τη Ρωσία, όσο το δυνατόν περισσότερο. Και είναι προφανές ότι αυτή η βοήθεια δεν είναι αδιάφορη, οι Αμερικανοί θα εισπράξουν χρέη από το Κίεβο με εκδίκηση. Και τι άλλο κρύβεται πίσω από αυτή τη βοήθεια, εκτός από την επιθυμία να κερδίσεις με τόκους και να έχεις γεωπολιτικά οφέλη;» αναφέρει.
Ισχυρίζεται ότι υπάρχει και ένα καθαρά τεχνικό, με την κυριολεκτική έννοια ωφελιμιστικό ενδιαφέρον. Οι δυτικές δυνάμεις στην Ουκρανία απορρίπτουν παλιά όπλα, τα οποία έχουν συσσωρευτεί στη Δύση από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πρέπει να απορριφθούν δηλαδή να αποσυναρμολογηθούν και να καταστραφούν. Αυτό είναι ακριβό και περιβαλλοντικά επικίνδυνο.
«Δηλαδή, το γεγονός ότι από τον Αύγουστο του 2021 το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, έχει αποσύρει έξι, ας πούμε, πακέτα διαφόρων «εξοπλισμών» από τα αποθέματά του, είναι αυτή η απλή διάθεση;», διερωτάται.
Στις 11 Απριλίου, ένας ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας είπε ότι το Πεντάγωνο, θα στείλει όπλα στην Ουκρανία για αυτή τη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων αντιαρματικών συστημάτων Javelin, καθώς και τέσσερα ραντάρ παρακολούθησης αντιπυροβολικού και UAV, τέσσερα συστήματα ραντάρ κατά όλμου, θωρακισμένα Hummer και πυραυλικά συστήματα με καθοδήγηση λέιζερ.
Έτσι, τα περίφημα Javelins δεν είναι σε καμία περίπτωση τα πιο πρόσφατα αντιαρματικά συστήματα, βρίσκονται σε υπηρεσία από το 1998. Σχεδόν 30 χρόνια. «Πιστεύετε ότι με τα χρόνια κάτι έχει αλλάξει στη σχεδίαση της θωράκισης σώματος; Τα ουκρανικά στρατεύματα δαπανούν προμήθεια μιας εβδομάδας με αντιαρματικά βλήματα την ημέρα, και ωστόσο η ειδική επιχείρηση συνεχίζεται εδώ και ενάμιση μήνα.
Οι άλλοι εταίροι του ΝΑΤΟ επίσης ξεφορτώνονται τα «σκουπίδια» με τον ίδιο τρόπο;
Η Τσεχική Δημοκρατία έγινε το πρώτο μέλος του ΝΑΤΟ, που έστειλε βαρέα τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία. Αλλά τι; Σοβιετικής κατασκευής άρματα μάχης T-72 και BMP-1, συστήματα αεράμυνας S-300, επίσης σοβιετικά ακόμη, μη εκσυγχρονισμένα, και αυτοκινούμενα οβιδοβόλα 155 mm Zuzana, τα οποία είναι τουλάχιστον 50 ετών. Οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι Starstreak που παρέχει η Μεγάλη Βρετανία έχουν την ίδια σεβάσμια ηλικία. Και ο Σλοβάκος υπουργός Άμυνας Yaroslav Nay, ανακοίνωσε ότι η χώρα του διαπραγματεύεται με την ουκρανική κυβέρνηση για τη δυνατότητα επισκευής κατεστραμμένων ουκρανικών αρμάτων μάχης στα εργοστάσιά της, συμπεριλαμβανομένου του T-55. «Δεν θα εκπλαγώ που είναι έτοιμοι να αποκαταστήσουν το T-34 για την Ουκρανία», αναφέρει.
Κι όμως, είναι απίθανο το Κίεβο να τροφοδοτείται μόνο με «σκουπίδια». Σίγουρα η Δύση στέλνει πιο σύγχρονα όπλα στην Ουκρανία;
Έτσι, ο στρατός των ΗΠΑ έχει αναπτύξει ένα σύστημα καθοδήγησης πυροβολικού ΤΙΤΑΝ. Χρειάζεται για σκοποβολή σε αυξημένο βεληνεκές. Το σύστημα είναι πολύ περίπλοκο, υπάρχει ένας σταθμός καθοδήγησης και αισθητήρες συνδεδεμένοι σε κάθε βλήμα. Χρειάζονται ειδικές συνθήκες και ειδικά εξοπλισμένους χώρους υγειονομικής ταφής. Ως εκ τούτου, επίσημα το επόμενο στάδιο των ανταγωνιστικών δοκιμών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουνίου. Πώς όμως μπορεί κανείς να μην επωφεληθεί από τη σύγκρουση στην Ουκρανία και να μην πραγματοποιήσει τις αρχικές δοκιμές στην πιο φυσική κατάσταση μάχης;
«Μπορεί να υποτεθεί ότι η Δύση θα συνεχίσει να δοκιμάζει τις στρατιωτικές της καινοτομίες στην Ουκρανία ας πούμε, ραντάρ, λογισμικό, υπερηχητικές τεχνολογίες. Αλλά καθόλου σε τέτοια κλίμακα που η Ουκρανία θα μπορούσε να επιτύχει ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα έναντι των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Η Δύση δεν χρειάζεται μια γρήγορη και πειστική νίκη για την Ουκρανία, καθώς και μια ήττα. Χρειάζεται μια μακρά, εξαντλητική σύγκρουση μεταξύ των χωρών», αναφέρει.
—————–
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
https://www.pentapostagma.gr/
—————–
#Ουκρανία
#ΝΑΤΟ
#Ευρώπη
==========
For copyright matters please contact us at: [email protected]