Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των συμμάχων, εισήλθαν στην πόλη Λισιτσάνσκ από τρεις κατευθύνσεις, αποκλείοντας ταυτόχρονα τον μοναδικό δρόμο που είχε απομείνει από την περικυκλωμένη πόλη προς το Σεβέρσκ
https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7099734_katarreei-i-oykraniki-grammi-amynas-rosikes-dynameis-dieisdyoyn
——-
Αργά στις 28 Ιουνίου, οι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν στόχους στα περίχωρα της πόλης Χάρκοβο. Ρωσικοί πύραυλοι χτυπούν τις θέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Χάρκοβο σε τακτική βάση. Στις 27 Ιουνίου, περισσότεροι από 100 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ξένοι μισθοφόροι και έως και 15 τεμάχια εξοπλισμού καταστράφηκαν από χτυπήματα των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στη θέση του ναζιστικού σχηματισμού «Αζόφ» στο Χάρκοβο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.
Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στην πρώτη γραμμή στην περιοχή του Χάρκοβο. Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές στις 28 Ιουνίου, η μάχη για την πόλη Ντεμεντίεβκα στα βόρεια του Χάρκοβο έληξε με ρωσική νίκη. Οι δυνάμεις υπό τη Ρωσία συνεχίζουν την επιχείρηση εκκαθάρισης στον οικισμό.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αναπτύσσουν επίθεση στο Ντονμπάς, με τα στρατεύματα να έχουν ήδη εισέλθει σε μία από τις βασικές πόλεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, το Λισιτσάνσκ.
Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των συμμάχων, κυρίως η λαϊκή πολιτοφυλακή του Λουγκάνσκ, εισήλθαν στην πόλη Λισιτσάνσκ από τρεις κατευθύνσεις, αποκλείοντας ταυτόχρονα τον μοναδικό δρόμο που είχε απομείνει από την περικυκλωμένη πόλη προς το Σεβέρσκ. Κατά μήκος αυτής της διαδρομής, που βρισκόταν ήδη υπό τον έλεγχο των πυρών των συμμάχων της Ρωσίας για αρκετές ημέρες, τα τελευταία 24ωρα σημαντικά τμήματα της περικυκλωμένης ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, εθνικά τάγματα και ξένοι μισθοφόροι προσπάθησαν να διαρρήξουν προς το Σεβέρσκ.
Μέχρι τα μέσα της ημέρας της Τρίτης 28 Ιουνίου, τα ρωσικά στρατεύματα και η πολιτοφυλακή του Λουγκάνσκ διείσδυσαν στο νότιο τμήμα του Λισιτσάνσκ (περίπου το ένα τρίτο ολόκληρης της πόλης) και εισήλθαν στην περιοχή του σταδίου της Σαχτάρ. Βορειότερα ξεκινά το κέντρο της πόλης με πολυκατοικίες.
Μέχρι την τελευταία στιγμή, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχτισαν την άμυνα της πόλης κατά μήκος του ποταμού Σεβέρσκι Ντόνετς. Τώρα ούτε αυτό λειτουργεί, και χθες ρωσικές μονάδες και η πολιτοφυλακή του Λουγκάνσκ διέσχισαν τον ποταμό σε τρία σημεία και δημιούργησαν προγεφυρώματα βόρεια του Λισιτσάνσκ. μορφή: νεκροί ή αιχμάλωτοι) είναι πλέον κρίσιμη για ολόκληρη τη στρατηγική των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο μέτωπο του Ντονιέτσκ.
Για το Κίεβο, η απώλεια του Λισιτσάνσκ, και κατ’ επέκταση ολόκληρης της «χημικής» βιομηχανικής περιοχής του Ντονμπάς με τα μεγαλύτερα εξειδικευμένα εργοστάσια στην Ευρώπη, είναι τώρα ένα σοβαρό πλήγμα για τη φήμη του Ζελένσκι, πολύ περισσότερο από την απώλεια της Μαριούπολης. Αν το γραφείο του Ζελένσκι προσπαθούσε σοβαρά να περιμένει μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού για να πάρει αμερικανικά όπλα και να περιμένει κάποιες νέες αντιρωσικές κυρώσεις από τη Δύση, τότε αυτή η στρατηγική καταστρέφεται αυτή τη στιγμή στις όχθες του Σεβέρσκι Ντόνετς.
Βραχυπρόθεσμα, εκτός από την προφανή ευκαιρία για επίθεση από τον Βορρά προς το Σλαβιάνσκ, δημιουργείται μια προφανής απειλή για τα Ζαπορίζια. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το Κίεβο προσπάθησε να παρατείνει όσο το δυνατόν περισσότερο τις μάχες για τον άξονα Ρουμπίζνιε-Σεβεροντονιέτσκ-Λισιτσάνσκ προκειμένου να τραβήξει περισσότερα ρωσικά στρατεύματα και συμμάχους εκεί, ενώ βομβαρδίζει μεθοδικά αποθήκες στο Ντόνιετσκ.
———-
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
https://www.pentapostagma.gr/
—————–
For copyright matters please contact us at: [email protected]
—————–
Κεφάλαια:
0:00 – Εισαγωγή
0:11 – Καταρρέει η ουκρανική γραμμή άμυνας!
—————-
#ΟΥΚΡΑΝΙΑ
#ΡΩΣΙΑ