Η πρακτική αυτή, με ιστορία χιλιετίας, δεν περιορίζεται απλώς στη φυσική κατάσταση, αλλά στοχεύει στον πλήρη έλεγχο της εσωτερικής ενέργειας και στη βελτίωση της συνολικής ισορροπίας του ανθρώπινου σώματος. Πρόκειται για μια ριζοσπαστική αλλαγή που αναδεικνύει τη φιλοσοφία της Κίνας να συνδυάζει τεχνολογία αιχμής με παραδοσιακή σοφία.
Αν και εφαρμόζεται μόνο στους κορυφαίους πιλότους, το Τσι κουνγκ έχει ήδη χαρακτηριστεί από την κινεζική αεροπορία ως πιο απαιτητικό από τις δυτικές μεθόδους εκπαίδευσης. «Δοκιμάζει τις φυσικές αντοχές στο μέγιστο», αναφέρουν ειδικοί, υπογραμμίζοντας την επιμονή της Κίνας να θέτει νέα πρότυπα.
Περισσότερα βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube: Pentapostagma TV
======================
Κεφάλαια:
0:00 – Εισαγωγή
0:03 – Η Κίνα ετοιμάζει επίλεκτη ομάδα υπερ-πιλότων
—————–
Η Κίνα χρειάζεται υπερ-πιλότους, ικανότερους από τους Δυτικούς, για να πετούν τα μαχητικά 6ης γενιάς της
Όσο η τεχνολογία των στρατιωτικών αεροσκαφών αναπτύσσεται, τόσο δυσκολότερο γίνεται για τους πιλότους να προσαρμόζονται στις πτητικές απαιτήσεις των πλατφορμών τους. Για αυτό τον λόγο η Κίνα ξεκίνησε μία νέα πρωτοβουλία, με την οποία θα εκπαιδεύει σκληρότερα τους πιλότους της για να διασφαλίσει πως θα μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλητικές απαιτήσεις του 21ου αιώνα.
Η Κίνα Φτιάχνει «Σούπερ Πιλότους»
Πιο συγκεκριμένα, η κινεζική πολεμική αεροπορία ενέταξε την πρακτική Τσι κουνγκ στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των πιο επίλεκτων πιλότων της. Η συγκεκριμένη πρακτική έχει ηλικία 1.000 ετών και σκοπός της είναι ο ασκούμενος να μάθει να ελέγχει την ενέργεια qi που διαπερνάει το σώμα του.
Στόχος της πρακτικής Τσι κουνγκ είναι η επίτευξη μίας ισορροπίας μεταξύ του παραδείσου, της γης και της ανθρωπότητας.
Για την κινεζική πολεμική αεροπορία η Τσι κουνγκ είναι ένας καλός τρόπος να μάθουν οι Κινέζοι πιλότοι να ελέγχουν καλύτερα τους μύες τους, βελτιώνοντας παράλληλα την μυϊκή τους ανάπτυξη.
Στα μαθήματα Τσι κουνγκ συμμετέχουν σήμερα 50 από τους καλύτερους Κινέζους πιλότους, συμπεριλαμβανομένων αεροπόρων που επιχειρούν μαχητικά αεροπλανοφόρων του κινεζικού πολεμικού ναυτικού.
Μία διάσημη κινεζική σελίδα ενημέρωσης ανέφερε πως η πρακτική Τσι κουνγκ έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική στην κινεζική αεροπορία. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως οι Κινέζοι πιλότοι που εξασκούνται στο Τσι κουνγκ έχουν 15 φορές μεγαλύτερη μυϊκή πυκνότητα σε κρίσιμες μυϊκές ομάδες του κορμού τους, συμπεριλαμβανομένης της πλάτης και του στήθους τους.
Η σύγκριση έγινε μεταξύ Κινέζων πιλότων που εξασκούν εδώ και μήνες της πρακτική Τσι κουνγκ και Κινέζων πιλότων που εξασκούν εδώ και χρόνια την δυτική τεχνική εκπαίδευσης πιλότων.
Αν αναρωτιέστε γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία η μυϊκή ανάπτυξη του κορμού ενός πιλότου να σας ενημερώσουμε πως οι πιλότοι μαχητικών συχνά υποφέρουν από πόνους στην μέση, ανάλογα βέβαια το αεροσκάφος που επιχειρούν. Όσο ισχυρότερους μύες διαθέτουν στον κορμό τους, τόσο περισσότερο μειώνεται ο πόνος που βιώνουν χαμηλά στην μέση τους κατά την διάρκεια πτήσεων, ειδικά σε προσνηώσεις σε αεροπλανοφόρα.
Φυσικά η πρακτική Τσι κουνγκ δεν είναι καθόλου εύκολη. Η κινεζική πολεμική αεροπορία την δοκίμασε μόνο σε κορυφαίους πιλότους της διότι είναι «πολλές φορές δυσκολότερη από ότι η συμβατική εκπαίδευση που φέρουν εις πέρας οι Αμερικανοί πιλότοι. Η εκπαίδευση με Τσι κουνγκ δοκιμάζει με τρομερά δύσκολο τρόπο την φυσική αντοχή ενός πιλότου».
Διαβάστε το άρθρο:
https://www.pentapostagma.gr/kosmos/kina/7281140_i-kina-hrisimopoiei-mia-arhaia-praktiki-gia-na-dimioyrgisei-soyper-pilotoys
—————–
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
https://www.pentapostagma.gr/
—————–
#Κίνα
#Πιλότος
#Εκπαίδευση
==========
For copyright matters please contact us at: [email protected]