Το πρόγραμμα θα αποσταλεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για έγκριση, καθώς πρόκειται για επιχορήγηση μέσω ΕΣΠΑ. Η διαδικασία της έγκρισης ενδέχεται να κρατήσει 10 – 15 μέρες (ίσως και παραπάνω) καθώς τα αιτήματα κρατών – μελών για έγκριση προγραμμάτων στήριξης είναι δεκάδες. Στη συνέχεια θα πρέπει να ρυθμιστούν οι παράμετροι στην πλατφόρμα ependyseis.gr, προκειμένου να εγκρίνονται ή να απορρίπτονται οι αιτήσεις των επιχειρήσεων. Υπενθυμίζεται ότι μοναδικό κριτήριο είναι να έχει μειωθεί ο τζίρος της επιχείρησης το 2020 κατά 30% σε σχέση με το 2019.
Ποιοι θα λάβουν τη στήριξη, ποιοι μένουν εκτός
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανθρώπων του κλάδου, περίπου 60% – 70% των επιχειρήσεων εστίασης δεν “πιάνουν” το συγκεκριμένο κριτήριο. Είτε γιατί πράγματι κατάφεραν να αυξήσουν τον τζίρο τους μέσω τού take away και τού delivery, είτε γιατί η μείωση του τζίρου που εμφανίζουν για την περσινή χρονιά είναι μικρότερη από 30%.
Συνεπώς, υπολογίζεται ότι περίπου 34.000 επιχειρήσεις είναι οι δυνητικοί δικαιούχοι της επιχορήγησης. Με δεδομένο ότι η ενίσχυση θα αντιστοιχεί στο 7% του τζίρου τού 2019
http://www.enanews.gr | http://www.enachannel.gr
Copyright © ENA Channel